Οι 5 τροφές-ασπίδα για το ανοσοποιητικό που θα σου χαρίσουν ευεξία!

By

 Όταν τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ το ανοσοποιητικό σύστημα θα πάθει black-out. Δεν προλαβαίνεις να φας σωστά και η κούραση σε γονατίζει. 

Γι’ αυτό λοιπόν, συνάντησα τον καλό μου φίλο και εξαιρετικό διαιτολόγο, Τάσο Παπαλαζάρου στο δικό του χώρο στην Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι για να μου πει τα πάντα σχετικά με τη διατροφή.

Ευγενέστατος, δεν αρνήθηκε σε καμία ερώτηση που του έκανα παρότι μας πήρε κοντά στη μία ώρα! Τα θέματα διατροφής βλέπεις, είναι ανεξάντλητα.

Σήμερα λοιπόν θα σου μιλήσει για τις 5 τροφές-ασπίδα για το ανοσοποιητικό που θα σου χαρίσουν ευεξία και δεν θα ξανά αρρωστήσεις!

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε. Κόλλησέ το στην συνέχεια στο ψυγείο σου για να το βλέπεις κάθε μέρα που ξυπνάς και να σου θυμίζει ότι πρέπει να φας κάτι από αυτά!

Ξηροί καρποί. Αποτελούν μία πολύ καλή πηγή βιταμινών κυρίως βιταμίνης Ε, αλλά και άλλων ιχνοστοιχείων, όπως είναι ο ψευδάργυρος για παράδειγμα, που συμβάλλει στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σούπες. Έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι διατηρούν ένα μεγάλο κομμάτι των υδροδιαλυτών βιταμινών, κυρίως της βιταμίνης C ή βιταμίνης του συμπλέγματος Β, που χάνονται κάτω από άλλες συνθήκες όταν μαγειρέψουμε κάποιο τρόφιμο. Δηλαδή αν βράσουμε τα καρότα, θα χάσουμε αυτές τις πολύτιμες βιταμίνες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι  σούπες που έχουν λαχανικά μέσα και ψαρόσουπα αρκεί να έχει κι αυτή λαχανικά.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Δηλαδή μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι. Έχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C που τονώνουν τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Φρούτα εσπεριδοειδή. Δηλαδή λεμόνι, πορτοκάλι. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών C, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία των κυττάρων που δρουν στη μάχη κατά των μικροβίων.

Ψάρι. Έχει τα Ω-3 λιπαρά οξέα, έχει και πρωτείνη που αποτελεί κομμάτι που βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Tip: Γενικός κανόνας είναι η καλή και ισορροπημένη διατροφή.

tasos

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News