Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες που δεν γνωρίζεις ότι σε παχαίνουν!

By

Θεωρείς ότι προσπαθείς, θεωρείς ότι κάνεις τα πάντα για να χάσεις αυτά τα λίγα περιττά κιλά που έχεις πάνω σου και σε ταλαιπωρούν.

Μήπως όμως κάνεις μερικά λάθη, μήπως έχεις μερικές “κακές” συνήθειες που δεν γνωρίζεις ότι σου κάνουν κακό;

Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνεις είναι ότι θεωρείς ότι επειδή τρως υγιεινά, μπορείς να τρως όση ποσότητα από “υγιεινά” θέλεις. Οι διατροφολόγοι λένε πως αυτό είναι λάθος.

Και οι υγιεινές τροφές έχουν θερμίδες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Τι άλλα λάθη όμως μπορεί να κάνεις;

1. Αγοράζεις τροφές με χαμηλά λιπαρά

Οι τροφές που έχουν λίγα λιπαρά είναι πλούσιες σε απλούς υδατάνθρακες για να είναι πιο νόστιμες. Αυτό σε κάνει να τρως ξανά και ξανά χωρίς να το καταλαβαίνεις. Προτίμησε τροφές με full λιπαρά. Και θα φας λιγότερο και θα χορτάσεις.

2. Πίνε νερό

Όποτε σου αδειάζει ένα ποτήρι γέμιζέ το και πάλι. Μην βαριέσαι να το κάνεις. Το νερό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χωρίς να το καταλάβεις.

3. Τρως μικρές μερίδες

Καλό είναι να μην στερείς το σώμα σου από φαγητό. Μην μικραίνεις πολύ τις μερίδες σου. Τρώγε τρία σωστά γεύματα την ημέρα και θα χάσεις σίγουρα βάρος.

4. Μην κόβεις εντελώς ό,τι σου αρέσει

Δεν χρειάζεται να τρως μια ολόκληρη πίτσα στην καθισιά σου ή ένα ταψί γαλακτομπούρεκο αλλά 1-2 κομμάτια πίτσα και ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκο που και που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις “αγία” για πολύ περισσότερο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News