Αυτή είναι η δίαιτα του φιδιού. Πρέπει να τη δοκιμάσεις ή όχι;

By

Ένα νέο διατροφικό trend έρχεται να ταράξει τα μέχρι τώρα δεδομένα μας. Η νέα δίαιτα που έχει “καταλάβει” τις τελευταίες μέρες τα social media λέγεται δίαιτα του φιδιού ή Snake Diet και υπόσχεται μεγάλη απώλεια βάρους.

Την δίαιτα αυτή δημιούργησε ένας προπονητής, ο Cole Robinson. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει να τρώμε σαν φίδια. Να τρώμε, δηλαδή, ένα μεγάλο γέυμα την ημέρα και μόνο αυτό. Ο ίδιος λέει πως αυτού του είδους η δίαιτα μπορεί ακόμα και να θεραπεύσει τον διαβήτη τύπου 2, τις φλεγμονές και τον έρπη.

Σύμφωνα με τη δίαιτα του φιδιού πρέπει να τρώτε ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα.

Η δίαιτα, σύμφωνα με τον Robinson πραγματοποιείται σε 3 φάσεις. Η πρώτη φάση αποτελείται από μια 48ωρη νηστεία με μηλόξυδο και “χυμό φυδιού” για να κάνετε μια καλή αποτοξίνωση. Στη δεύτερη φάση κάνετε μια πιο “λογική” νηστεία και στην τρίτη φάση απλά διατηρείτε τα κιλά που έχετε χάσει.

Πόσο καλή είναι, όμως, αυτή η δίαιτα; Οι διατροφολόγοι λένε πως δεν είναι ασφαλής ούτε για μικρό ούτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μπορεί να χάσετε κιλά κάνοντάς την αλλά το μόνο σίγουρο πως μόνο από ένα γεύμα όσο πλούσιο κι αν είναι δεν μπορείτε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε ημερησίως.

Μάθετε να τρώτε σαν φίδι.

Μάθετε απλά να μην τρώτε επεξεργασμένες τροφές, να αποφεύγετε τα γλυκά, τα τηγανιτά και τα αναψυκτικά και να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα πριν τις 8 το βράδυ.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News