Αυτή είναι η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους υδατάνθρακες και το λίπος της κοιλιάς!

By

Οι υδατάνθρακες δεν δημιουργούν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς από μόνοι τους. Παρόλα αυτά σίγουρα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Οποιαδήποτε τροφή τρως σε πολύ μεγάλες ποσότητες θα πάρεις βάρος και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φυσικά ο τρόπος με τον οποίο μεταβολίζονται οι υδατάνθρακες τους καθιστά επικίνδυνους για εσένα που προσπαθείς να χάσεις βάρος ή προσπαθείς να μην πάρεις επιπλέον βάρος.

Όταν τρως υδατάνθρακες τα επίπεδα της ινσουλίνης σου ανεβαίνουν. Η ινσουλίνη αυτό που κάνει είναι να μεταφέρει γλυκόζη μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε περιοχές του σώματς που χρειάζονται ενέργεια. Είναι, όμως, και μια ορμόνη που αποθηκεύει λίπος. Όταν τρως πολλούς υδατάνθρακες και δεν υπάρχουν σημεία του σώματός σου που να χρειάζονται ενέργεια, η γλυκόζη δεν έχει που να πάει και έτσι αποθηκεύεται ως λίπος.

Διάβασε επίσης πώς θα χάσεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε μόλις 2 εβδομάδες!

Μπορείς να τρως υδατάνθρακες χωρίς να παίρνεις βάρος;

Υπάρχουν δύο είδη υδατανθράκων: οι απλοί υδατάνθρακες που βρίσκεις στις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές και οι σύνθετοι υδατάνθρακες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να σε κρατάνε χορτάτη για πολύ περισσότερο ενώ διατηρούν και τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά. Αυτό σημαίνει πως ενθαρρύνεται το κάψιμο λίπους και αποτρέπεται η αποθήκευσή του.

Το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι από τους σύνθετους υδατάνθρακες που μπορείς και πρέπει να τρως.

Αν θέλεις, λοιπόν, να χάσεις βάρος και να κάψεις το λίπος της κοιλιάς δεν έχεις παρά να βγάλεις από τη διατροφή σου τους απλούς υδατάνθρακες. Όταν φτάσεις στο επιθυμητό βάρος μπορείς να προσθέσεις μερικούς ακόμα σύνθετους υδατάνθρακες στην διατροφή σου όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα