Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου με ένα καλό, θρεπτικό πρωινό. Και μπορεί να μην τρώω κάθε πρωί το ίδιο πράγμα αλλά το συγκεκριμένο πρωινό είναι το αγαπημένο μου.
Πέρα, όμως, από πολύ θρεπτικό είναι και χορταστικό. Αργώ να πεινάσω και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό μιας και τις περισσότερες φορές τρώμε κάτι το πρωί και μετά από μια ώρα νιώθουμε ότι πάλι πεινάμε.
Τα υλικά που χρειάζομαι για να το φτιάξω είναι:
- 3 κ.σ. κουάκερ (βρώμη)
- 50 γρ. γάλα καρύδας
- μερικές κορινθιακές σταφίδες
- μερικά ωμά αμύγδαλα ανάλατα
Εκτέλεση
Η μόνο προετοιμασία που κάνω από το προηγούμενο βράδυ είναι ότι βάζω τα αμύγδαλα σε νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν και να ενεργοποιηθούν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Το επόμενο πρωί απλά τα βγάζω από το νερό και τα ρίχνω μέσα στο μπολ μου.
Το γάλα καρύδας τώρα που έχει κρυώσει ο καιρός το ζεσταίνω ελαφρά.
Κατά τα άλλα ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απολαμβάνω το σούπερ θρεπτικό πρωινό μου πριν ξεκινήσω την ημέρα μου.
Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πράγμα που βοηθάει στο να αποτραπούν οι καρδιακές παθήσεις. Επίσης έχει ωφέλιμες επιπτώσεις στην υγεία όπως η μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης.
Το γάλα καρύδας μειώνει επίσης το ρίσκο καρδιακών επεισοδίων, μειώνει την πίεση, ένα αντιγηραντικές ιδιότητες, χαρίζει υγιές δέρμα και υγιή μαλλιά.
Οι κορινθιακές σταφίδες είναι γεμάτες σίδηρο και είναι οι μόνες σταφίδες που τρώω.
Τα αμύγδαλα, τέλος, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, αποτελούν ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τη δράση των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα.
Για φαντάσου, λοιπόν, τι κάνει στον οργανισμό σου ο συνδυασμός όλων των παραπάνω!
Βάλε και εσύ αυτό το πρωινό στην καθημερινότητά σου και φρόντιζε να το τρως εναλλάξ με άλλα 1-2 πρωινά. Καλό είναι να μην τρως κάθε μέρα το ίδιο πρωινό αλλά να το εναλλάσεις με 1-2 ακόμα.