Αυτόν τον χειμώνα πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις τα πιο υγιεινά γιουβαρλάκια!

By

Δες παρακάτω μια συνταγή που δεν θα σε γεμίσει ενοχές αλλά θρεπτικά συστατικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (μπορείς να βάλεις και κιμά γαλοπούλας)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλ. καστανό ρύζι για γεμιστά η ριζότο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο
  • 1 ή 2 κύβους βοδινού
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμό από ένα λεμόνι

Σε μια κατσαρόλα βάλε νερό μέχρι τη μέση και ρίξε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τους κύβους του βοδινού. Άσ’το να βράσει.

Στο μεταξύ ρίξε σε ένα μπολ τον κιμά, το καστανό ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, αυγό και μαϊντανό. Ζύμωσε τα υλικά και φτιάξε κεφτεδάκια.

Ρίξε τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό.

Βράσε για μισή ώρα.

Λίγο πριν το τέλος πάρε λίγο νερό από την κατσαρόλα και ανακάτεψέ το με το αλεύρι και το λεμόνι. Ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και κλείσε το μάτι.

Σέρβιρε το φαγητό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News