Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ψήνεις τέλεια το στήθος κοτόπουλο!

By

Ίσως είναι από τα πιο “βαρετά” κρέατα. Το στήθος κοτόπουλο είναι δύσκολο να αρέσει σε κάποιον πολύ και αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το μπούτι του κοτόπουλου.

Οι ειδικοί, όμως, έχουν τη λύση και τη συνταγή για να σε βοηθήσουν να κάνεις το στήθος κοτόπουλο πεντανόστιμο χωρίς να του προσθέσεις θερμίδες.

Το μυστικό βρίσκεται στο μαρινάρισμα του κοτόπουλου. Δες τα υλικά που θα χρειαστείς, λοιπόν, για να κάνεις το τέλειο μαρινάρισμα.

Υλικά: 

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • 1/4 φλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών της επιλογής σου
  • ελαιόλαδο

Ξεκίνα παίρνοντας μια σακούλα τροφίμων και ρίχνοντας μέσα το κοτόπουλο μαζί με όλα τα παραπάνω υλικά. Κλείσε το σακουλάκι και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες ή και για περισσότερο.

Μόλις βγάλεις τα στήθη κοτόπουλου από το σακουλάκι ψήσ’τα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού το οποίο θα έχεις βάλει σε ένα ταψί. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά. Εναλλακτικά ψησ’τα στο γκριλ για 8 λεπτά από την κάθε μεριά.

Μόλις βγάλεις το κοτόπουλό σου από τον φούρνο περίμενε 5 λεπτά πριν το κόψεις.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News