Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρεύεις τα λαχανικά!

By

Αν έχεις φτιάξει έτσι το διαιτολόγιο σου ώστε να καταναλώνει όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά, τότε μπράβο σου, αλλά είσαι σίγουρη πως τα μαγειρεύεις σωστά; Τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά βραστά ή τηγανητά; Πριν βιαστείς να απαντήσεις, δες τι έχουν να σου πουν οι Ισπανοί ερευνητές….

Τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά αν τα τρως τηγανητά! Κι όμως!

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα στην Ισπανία συνιστούν να σοτάρουμε ή να τηγανίζουμε σε έξτρα, παρθένο ελαιόλαδο τα λαχανικά μας και όχι να τα βράζουμε. Μετά από έρευνα κατέληξαν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία και σε ελαιόλαδο αυξάνεται η αντιοξειδωτική δύναμή τους και τα επίπεδα των φαινολικών ενώσεων που περιέχουν.

laxanika-vrasta

«Το ελαιόλαδο αυξάνει την ποσότητα των φαινολικών ενώσεων στα λαχανικά, ενώ το βράσιμο ασκεί την ακριβώς αντίθετη δράση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κριστίνα Σαμανιέγκο Σάντσεζ,καθηγήτρια στο Τμήμα Διατροφής & Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου. «Επομένως, το τηγάνισμα και το σοτάρισμα διατηρούν και εντείνουν την φαινολική σύσταση των λαχανικών».

Αν παρόλα αυτά εσύ προτιμάς το πατροπαράδοτο, βραστό μαγείρεμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνεις το υγρό τους, καθώς αυτό κρύβει τις «μαγικές» ιδιότητες των λαχανικών

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
LIVE WELL Σεξ & Σχέσεις

Νέα έρευνα: Τα ζευγάρια που κάνουν ΑΥΤΟ μαζί, μένουν για πάντα μαζί!

Αν έχεις προσπαθήσει ποτέ να αλλάξεις τη διατροφή σου και να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής ξέρεις πόσο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS KeepUp Like a Star

Νάντια Μπουλέ: Η αλλαγή που έκανε στη διατροφή της και δεν παίρνει ποτέ βάρος!

Για το εξώφυλλο του περιοδικού Shape φωτογραφήθηκε η Νάντια Μπουλέ όπου μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και...
Διαβάστε Περισσότερα