Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πώς να φτιάχνεις το τέλειο σπυρωτό λευκό ρύζι. Η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι με 2μιση μέρη νερό. Τι γίνεται όμως με το καστανό ρύζι; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το βράζεις σωστά;
To καστανό ρύζι καταρχάς θέλει πολύ περισσότερη ώρα για να βράσει. Υπάρχουν καστανά ρύζια που θέλουν μέχρι και 45 λεπτά για να βράσουν. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και τα προβρασμένα καστανά ρύζια που θέλουν μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστούν.
Πανεύκολα vegan καλτσόνε! Το απόλυτο βραδινό
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να υπολογίσεις αναλογία νερού και καστανού ρυζιού. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι απλά να βάλεις στην κατσαρόλα σου πολύ νερό (αλατισμένο) και να αφήσεις το ρύζι σου να βράσει ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στο τέλος απλά το στραγγίζει σε σουρωτήρι αν δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό. Ρίξε και πάλι το ρύζι στην κατσαρόλα, σκέπασέ το με μια πετσέτα και από πάνω βάλε το καπάκι. Άφησε το ρύζι σου εκεί να φουσκώσει για 5-10 λεπτά. Έπειτα σέρβιρε με τον τρόπο που θέλεις.