Η έκφραση “το καρπούζι είναι μάπα” κυκλοφορεί πολύ και η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που παίρνεις καρπούζι, ρισκάρεις!
Για να μην ρισκάρεις ποτέ ξανά και κάθε καρπούζι να σου βγαίνει όπως το θέλεις, δες τι πρέπει να προσέξεις!
Πρόσεξε το χρώμα της φλούδας
Πρόσεξε το καρπούζι που θα διαλέξεις να μην έχει χτυπήματα, χαρακιές και να έχει συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο βαθύ πράσινο είναι το χρώμα της φλούδας του τόσο πιο ώριμο είναι το καρπούζι σου.
Ψάξε για το κίτρινο σημάδι
Κάθε καρπούζι έχει ένα σημάδι στο κάτω μέρος του. Αν αυτό το σημάδι είναι πράσινο ή άσπρο τότε το καρπούζι είναι άγουρο. Αν είναι κιτρινωπό τότε είναι όπως πρέπει να είναι και πρέπει να το πάρεις.
Κοτσάνι
Το κοτσάνι του καρπουζιού πρέπει να είναι πράσινο. Αν είναι ξερό σημαίνει πως έχει μείνει πολλές μέρες σε κάποια αποθήκη και δεν είναι τόσο φρέσκο όσο θα το ήθελες.
Χτύπα το!
Αν χτυπήσεις με το χέρι σου το καρπούζι και κάνει έναν βαθύ ήχο τότε είναι όπως το θέλεις. Αν κάνει έναν σύντομο και κοφτό ήχο τότε καλό είναι να το αφήσεις γιατί είναι άγουρο.