Οπιο νόστιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη που έχεις φάει. Κάθε μερίδα έχει 150 θερμίδες.
Αγαπώ τον χαλβά και πιο συγκεκριμένα αγαπώ τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Παρόλα αυτά δεν τον πολυαγοράζω από το σούπερ μάρκετ γιατί ξέρω ότι είναι γεμάτος ζάχαρη.
Δες ακόμα –> Yγιεινά Pancakes & 3 τρόποι για να τα σερβίρεις!
Και όπως θα έχεις καταλάβει, μου αρέσει να αποφεύγω τη ζάχαρη όσο αυτό είναι εφικτό.
Μιας και πλησιάζει λοιπόν η νηστεία είπα να φτιάξω και να σου δώσω την συνταγή για τον δικό μου σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις και άλλα γλυκά χωρίς ζάχαρη θα τα βρεις όλα στην κατηγορία “γλυκά χωρίς ζάχαρη”!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
- 250 γρ. σιμιγδάλι (1μιση φλ.)
- 170 γρ. ελαιόλαδο (1 φλ.)
- 100 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο χωρίς φλούδα και χτυπημένο στο μούλτι (2/3 φλ.)
*Φυσικά εσύ αν θέλεις μπορείς να βάλεις ολόκληρα αμύγδαλα στον χαλβά σου.
για το σιρόπι:
- 750 γρ. νερό (3 και 3/4 φλ.)
- 2 φλ. στέβια
- λίγη βανίλια
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 2 γρ. κανέλα (1 κ.γ.)
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.