Χάσε δύο κιλά χωρίς δίαιτα με αυτόν τον τρόπο

By

Είμαι σίγουρη και εσύ έχεις δοκιμάσει εξαντλητικές δίαιτες για να μπεις στο αγαπημένο σου τζιν. Θα σου πω ότι η λύση δεν είναι αυτή, γιατί μόνο κακό κάνεις στον οργανισμό σου και στον μεταβολισμό σου. Αν θες να χάσεις 1-2 κιλά και να ξεφουσκώσεις, τότε θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου έναν ισχυρό σύμμαχο, το νερό!

Σχεδόν το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, εξηγώντας έτσι γιατί είναι τόσο απαραίτητο για την λειτουργία του οργανισμού. Κάθε μέρα, το ανθρώπινο σώμα πρέπει να αναπληρώσει 2,4 λίτρα νερού. Αυτό γίνεται σε ένα ποσοστό 20%, από το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα που καταναλώνουμε και το υπόλοιπο, από το νερό που πίνουμε.

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα που πραγματοποίησε η διατροφολόγος Brenda Davy στο Ερευνητικό Κέντρο Virginia Tech, ενήλικες που έπιναν δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα έχασαν κατά μέσο όρο 2 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου νερό.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μειώνει το αίσθημα της πείνας και βοηθά στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και ερευνητές γερμανικών ινστιτούτων που διεξήγαγαν παρόμοιες μελέτες. Ωστόσο θεωρούν πως σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και το φαινόμενο της θερμογένεσης που ενεργοποιείται κατά την κατανάλωση νερού.

Επιπλέον, σύμφωνα με  μελέτη του American Chemical Society, η κατανάλωση 2 ποτηριών νερού πριν το γεύμα, το μειώνει κατά 75 – 90 θερμίδες.

Τι να κάνεις αν δεν σου αρέσει το σκέτο νερό:

Φτιάξε ένα ζεστό ή κρύο τσάι. Αν επιλέξεις πράσινο τσάι που περιέχει κατεχίνες, αυξάνεις επίσης τον μεταβολισμό σου, βοηθώντας την απώλεια και τον έλεγχο του βάρους.

Προσθέσε φέτες από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά (λεμόνι, αγγούρι, τζίντερ) και ανθρακούχο νερό.

Πίνοντας νερό, καίμε θερμίδες!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News