Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου τρώω κάθε Καθαρά Δευτέρα χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην έχει περάσει η συνήθεια αυτή και στην δική μου οικογένεια.
Και μπορεί αυτήν την Καθαρά Δευτέρα να αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό (έφτιαξα γαρίδες, μια πατατοσαλάτα, ταραμοσαλάτα και φάβα Σαντορίνης) αλλά το χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι δεν ξεχάστηκε.
Δες επίσης –> 31 Υγιεινές Συνταγές που μπορείς να φτιάξεις αυτόν τον Μάρτη
Το έφτιαξα την επόμενη μέρα και θυμήθηκα για άλλη μια φορά τα παιδικά μου χρόνια και την μαμά μου να το φτιάχνει ξανά και ξανά με μεγάλη επιτυχία. Η συνταγή που ακολουθεί, λοιπόν, είναι δική της.

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά:
- 1 χταπόδι γύρω στο 1 κιλό
- 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο dearlife.gr.