Χυμός καρότου: Όλα τα οφέλη του σουπερ-χυμού!

By

Οι υγιεινοί χυμοί και τα smoothies έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Ανάμεσα σε αυτούς τους χυμούς είναι και ο χυμός καρότου που θεωρείται από τους πιο απλούς αλλά ευεργετικούς χυμούς που υπάρχουν.

Σε αντίθεση, μάλιστα, με άλλους χυμούς ο χυμός καρότου έχει όντως οφέλη τα οποία θα σε πείσουν, μόλις τα διαβάσεις, να τον βάλεις στην ζωή και γιατί όχι και στην καθημερινότητά σου.

Βοηθάει στην καλή υγεία των ματιών σου
Ο χυμός καρότου περιέχει β καροτίνη που είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην καλή λειτουργία της όρασης. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Αν μάλιστα περνάς πολύ χρόνο μπροστά από έναν υπολογιστή τότε ένας χυμός καρότου θα σου κάνει πάρα πολύ καλό.

Κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα
Η β καροτίνη δεν κάνει μόνο καλό στην όραση. Βοηθάει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς βοηθάει στην μείωση των φλεγμονών.

Κάνει καλό στην επιδερμίδα
Λόγω του ότι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα.

Βοηθάει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο στήθος
Μια ανάλυση σε 10 διαφορετικές μελέτες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια σχέση στην κατανάλωση χυμού καρότου και μείωσης του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια στοιχεία του χυμού εμποδίζουν τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν.

Κάνει καλό στην καρδιά
Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στον χυμό καρότου κάνουν πολύ καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό σημαίνει πως αν πιεις έναν χυμό καρότου πριν από την προπόνησή σου θα σε βοηθήσει πολύ στο να αναπνέεις καλύτερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Το καλύτερο είναι να φτιάχνεις τον χυμό καρότου μόνη σου και να μην τον παίρνεις έτοιμο για να είσαι σίγουρη ότι ο χυμός σου δεν περιέχει συντηρητικά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News