Δες γιατί το μαγνήσιο σε απαλλάσσει από τα προβλήματα της περιόδου!

By

Η έμμηνος ρύση είναι μια δύσκολη περίοδος στο μήνα για μία γυναίκα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για να βγεις αλώβητη από αυτό το δύσκολο διάστημα.

Από την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, Αλεξάνδρα Λιτσαρδοπούλου

Δες γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με μαγνήσιο.

Κατά την διάρκεια της εμμηνορρυσίας, βρίσκουμε τον εαυτό μας ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευερέθιστο. Οι τροφές, που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον εκνευρισμό. Το στοιχείο αυτό είναι χαλαρωτικό των μυών και είναι μια από τις βιταμίνες που πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας έτσι κι αλλιώς.

Ταυτόχρονα, το μαγνήσιο μας βοηθά να αποβάλλουμε το στρες. Όσο για τη δύναμή του να εξαλείφει τις κράμπες της περιόδου, αυτή στηρίζεται στη δύναμη που έχει το μαγνήσιο να χαλαρώνει τους μυς, ακόμα και εκείνους της μήτρας που συσπώνται κατά την περίοδο.

Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια του στοιχείου αυτού, απαλλάσσεσαι και από άλλα προβλήματα που προκαλεί η περίοδος όπως ο πονοκέφαλος ή ο πόνος στην πλάτη, το πήξιμο, η κατακράτηση υγρών, η ευαισθησία στο στήθος ακόμα και οι εναλλαγές στη διάθεσή σου. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι: τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους και οι ηλιόσποροι, το σπανάκι, το μαρούλι, τα μαυρομάτικα φασόλια, ο βασιλικός, ο κολίανδρος και οι μπανάνες.

Καλό είναι να επιλέγεις τροφές, που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και όχι απλούς. Τρόφιμα που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, το ψωμί ολικής άλεσης και τα δημητριακά, μειώνουν την επαναλαμβανόμενη λαχτάρα για ζάχαρη, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τα απορροφήσει ο οργανισμός.

Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης, αφού για να επιτευχθεί χρειάζεται μόνο μισή ώρα από την κατανάλωση.

Ευχαριστούμε την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, Αλεξάνδρα Λιτσαρδοπούλου για τη συνεργασία.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News