Δες τι πρέπει να φάει το μωρό σου για να κοιμηθεί καλύτερα!

By

Στη γειτονιά μου έχω πολλές νέες μανούλες. Θα μου πεις πού το ξέρω. Συνήθως ξυπνάω μέσα στον ύπνο μου από το κλάμα των μωρών το οποίο φυσικά κάποιες φορές είναι ασταμάτητο! Αρκετά μωράκια το τελευταίο διάστημα είναι ανήσυχα. Οι λόγοι είναι πολλοί και εξαρτώνται από το περιβάλλον που μεγαλώνουν. Μιλώντας στο τηλέφωνο με μία συνάδελφό μου, μου είπε ότι για να κοιμάται ένα μωρό καλά, πρέπει να τρώει και τις ανάλογες τροφές. Κόλλησα με αυτό που είπε, αλλά επειδή δεν έχω γίνει ακόμη μανούλα, δεν ήξερα αν ισχύει και ποιες τροφές είναι αυτές. Μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο, ανέτρεξα σε βιβλία  και το google κι έμαθα ότι ένας καλός ύπνος, συνοδεύεται από συγκεκριμένες τροφές που είναι καλό να τρώει το μωράκι. Αν κι εσύ θέλεις να τις εντάξεις στο καθημερινό του διαιτολόγιο, δεν έχεις παρά να κρατήσεις τις απαραίτητες σημειώσεις.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και ασβέστιο. Μεταξύ αυτών είναι τα γαλακτοκομικά, το σουσάμι, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα αμύγδαλα, τα πορτοκάλια.

paidi1

Τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη. Πες ναι, στα πουλερικά, στη γαλοπούλα και στο κοτόπουλο, στο γάλα, στις μπανάνες, στα φασόλια, στα ψάρια και στο τυρί.

paidi

 

Τώρα, επειδή οι περισσότεροι γονείς, ανάμεσά τους κι εσύ πιθανότατα, δε γνωρίζουν ποιες τροφές διαταράσσουν τον ύπνο, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσέ τις.

Σοκολάτα. Περιέχει καφεΐνη και προκαλεί αϋπνία.

sokalteniokeik

 

Όχι πολλά υγρά το βράδυ πριν κοιμηθεί, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ξυπνάει για να κάνει πιπί του.

paidi2

Όχι κρέας για βραδινό. Επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης.

 

Το τελευταίο γεύμα πρέπει να γίνεται 3-4 ώρες προτού κοιμηθεί.

Μανούλα, πρόσεχε λοιπόν από δω και πέρα τι ταίζεις το παιδί σου γιατί ο ύπνος ενδεχομένως να διαταράσσεται κι από αυτά που τρώει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News