Διατροφή χωρίς μακαρόνια και ψωμί; Κι όμως, αυτή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος!

By

Λένε πως είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσεις βάρος. Να γιατί…

Αν ψάχνεις για έναν τρόπο να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις το νέο σου κορμί τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες θα σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερο βάρος από ότι μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Επίσης θα δώσει και μια καλή ώθηση στον μεταβολισμό σου.

Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Οι ειδικοί λένε πως αν αποφασίσει να ακολουθήσεις μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κόψεις και το junk food μιας και αυτό είναι συνδεδεμένο με μπόλικους υδατάνθρακες (βλέπε σουβλάκια, πίτσες και burger).

Tι σημαίνει, όμως, “κόβω τους υδατάνθρακες”;

Σημαίνει πως πρέπει να βγάλεις από τη διατροφή σου τα λευκά μακαρόνια, το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τις μεγάλες ποσότητες πατάτας.

Αντί αυτόν άρχισε να τρως μικρές ποσότητες δημητριακών ολικής άλεσης και βάλε στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία επίσης περιέχουν καλούς υδατάνθρακες σε μικρές ποσότητες.

Πόσο εύκολο είναι να ακολουθείς μια τέτοια διατροφή επ’άπειρον;

Καθόλου εύκολο. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να ακολουθήσεις μια τέτοια διατροφή μέχρι να φτάσεις το ιδανικό για σένα βάρος. Έπειτα βάλε και πάλι τους υδατάνθρακες στη ζωή σου αλλά με μέτρο. Άρχισε να τρως πιο υγιεινούς υδατάνθρακες όπως είναι τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια, οι φακές και τα λαχανικά ενώ περιόρισε κατά πολύ τα επεξεργασμένα δημητριακά και τη ζάχαρη.

Πώς να ξεκινήσεις!

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μικρά και σταθερά βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου σου.

Οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσεις βγάζοντας από τη διατροφή σου ένα πράγμα την εβδομάδα.

Για παράδειγμα μπορείς την πρώτη εβδομάδα να κόψεις τα cookies ή να φας μπρόκολο για βραδινό αντί για κάποιον υδατάνθρακα.

Με αυτόν τον τρόπο θα σου είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις μιας και δεν θα τα κόψεις όλα μαχαίρι εξ’αρχής.

Επιπλέον γέμισε την κουζίνα σου με τροφές όπως είναι το σέλινο, το αγγούρι, τα σπαράγγια, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, τα μανιτάρια, οι ντομάτες, τα κολοκύθια και τα πράσινα λαχανικά. Έχει πρόχειρα και μερικά καλά λιπαρά όπως είναι το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, όπως ο κολοκυθόσπορος και τα chia seeds.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News