Οι δίαιτες του καλοκαιριού και άλλα “μαγικά”!

By

Θέμα συζήτησης: “Γρήγορο Αδυνάτισμα”.

Ναι, σε εσένα μιλάω, που θέλεις επειγόντως να χάσεις κιλά πριν βγεις στην παραλία! Γιατί είμαι μέσα στο μυαλό σου, να το ξέρεις!

Μαγικά χάπια που κόβουν την όρεξη, καφές που αδυνατίζει, σκόνες και ροφήματα που αντικαθιστούν τα γεύματα, σούπες και χυμοί που μεταβολίζουν το λίπος, μασαζοκορσέδες και ένα σωρό άλλα, που αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους!

Δε θέλω να σε αγχώσω αλλά είναι χρέος μου να σε ενημερώσω πως ως δια μαγείας δε χάνονται κιλά ούτε διαγράφονται μονομιάς οι διατροφικές αμαρτίες ενός ολόκληρου χειμώνα με σύμμαχο διάσημες δίαιτες που υπόσχονται θαύματα σε χρόνο dt!

Δίαιτες αποτοξίνωσης

Συνήθως πρόκειται για υγρές δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών τη βδομάδα. Περιλαμβάνουν συνήθως μόνο φρούτα και λαχανικά.

Η γρήγορη απώλεια αποτελεί μια κύρια αιτία της γρήγορης επαναπρόσληψης

Η στέρηση τροφών δημιουργεί στον οργανισμό τις προϋποθέσεις για υπερφαγικά επεισόδια μετά το τέλος της δίαιτας. Έτσι, υπερκαταναλώνεις τροφές που σου έλειψαν και στερήθηκες.

Η απώλεια βάρους είναι αποτέλεσμα απώλειας υγρών και μυικού ιστού και όχι λίπους

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της μπορεί να καταναλωθεί απεριόριστη ποσότητα τροφής, αρκεί αυτή να προέρχεται από πρωτεϊνούχες ή λιπαρές τροφές και όχι από υδατάνθρακες. Έτσι μπορεί να καταναλώνονται άφοβα και μέχρι σκασμού μπέικον, αυγά, κρέας, βούτυρο κα., αλλά όχι μακαρόνια, πατάτες, ψωμί κ.α. συναφή αμυλώδη.

Ωστόσο το “κρυφό χαρτί” της δίαιτας αυτής είναι ότι πρέπει μετά από κάθε γεύμα να καταναλώνεται γκρέιπφρουτ ή χυμός γκρέιπφρουτ γιατί έχει το χαρακτηριστικό “να διαλύει τα λίπη”. Μάλιστα, οι εφευρέτες της διατείνονται ότι όσο περισσότερο τρως τόσο περισσότερο χάνεις. Και συνεχίζουν: αν δεν χάσεις στην αρχή μην απογοητευτείς, έτσι πρέπει, μετά την πέμπτη μέρα θα χάνεις 3 κιλά την εβδομάδα.

S.O.S Το γκρέιπφρουτ δεν διαλύει τα λίπη.

Ο μόνος γνωστός τρόπος για να κάψεις λίπος είναι όταν η ενέργεια που καταναλώνεις είναι μικρότερη από αυτή που ξοδεύεις

Είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, γεγονός πολύ επικίνδυνο, ακόμα και για βραχύβια χρήση

Ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε πολλές παθήσεις

Η στέρηση πολλών τροφών τις κάνει πολύτιμες για τον οργανισμό, ο οποίος μετά το τέλος της δίαιτας θα τις υπερκαταναλώσει

Η δίαιτα της Λαχανόσουπας

Πρόκειται για μία ειδική συνταγή σούπας λαχανικών βασισμένη στο λάχανο. Η λαχανόσουπα αποτελεί το καθημερινό πιάτο σε ένα αυστηρά υποθερμιδικό πρόγραμμα διάρκειας 7 ημερών. Παράλληλα με τη σούπα, ο διαιτώμενος καταναλώνει και άλλες τροφές όπως φρούτα, άπαχο γάλα, λαχανικά και μικρή ποσότητα ψαριού και κρέατος. Εφευρέθηκε ένα εβδομαδιαίο μοντέλο με διαφορετική προσθήκη τροφής στην καθημερινή λαχανόσουπα, “ντύνοντας” έτσι επιστημονικοφανώς ένα όχι σωστό διαιτητικό σχήμα. Οι υποστηρικτές της δεν διατείνονται λιποδιαλυτική δράση για τη λαχανόσουπα, αλλά προτείνουν το μοντέλο αυτό ως μία λύση αποτοξίνωσης στη σημερινή εποχή της υπερκατανάλωση κρέατος.

Υπερβολικά μονότονη, δημιουργώντας, ακόμα και στο διάστημα της μίας εβδομάδας το αίσθημα της στέρησης.

Ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά και κατ’ επέκταση άτομα σε ομάδες κινδύνου (εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, άτομα με ιστορικό συνεχών διαιτών κα) δεν πρέπει να τις δοκιμάζουν.

Όλες οι προαναφερόμενες δίαιτες αποτελούν μη επιστημονικό τρόπο απώλειας βάρους, επικίνδυνο για την υγεία, δεν προτείνουν ένα γενικότερο πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής και προάγουν το φαινόμενο yo-yo – ξέρεις αυτό που πάει τη ζυγαριά σου μια κάτω και μια πάνω – που αποδεδειγμένα οδηγεί σε αύξηση βάρους και προβλήματα υγείας

With Love: Αν θέλεις αυτό το καλοκαίρι να είσαι fit καλό θα ήταν να μην υποκύψεις στον πειρασμό του “εύκολου και γρήγορου” αποτελέσματός. Αύξησε τη σωματική σου δραστηριότητα με το κολύμπι και το παιχνίδι στην παραλία και ακολούθησε παράλληλα ισορροπημένη διατροφή! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να χάσεις αργά αλλά και σταθερά τα περιττά σου κιλά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News