Διψάς για ζάχαρη; Δες τι μπορείς να κάνεις για να σου φύγει η “δίψα”!

By

Πόσες φορές την εβδομάδα σε πιάνουν οι υπογλυκαιμίες σου; Αν η απάντηση είναι “πολλές” τότε σου έχω τη λύση.

Προσωπικά με έχει “σώσει” πολλές φορές από το να φάω κανονικό γλυκό και να πάρω και περιττές θερμίδες που ουσιαστικά δεν χρειάζομαι. Δες τι φτιάχνω για να νικάω την πείνα μου για ζάχαρη.

kl_chia01

Η πουτίγκα με σπόρους chia είναι ένα “γλυκό” το οποίο δείχνει πιο πολύπλοκο από ότι είναι. Δες πώς θα το φτιάξεις και θα καταλάβεις για τι μιλάω…

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς: 1/4 φλ.τσ. γάλα αμυγδάλου, 1/3 του κουτιού γάλα καρύδας και 2 κ.σ. σπόρους chia.

Πώς να το φτιάξεις…

Βάλε σε ένα άδειο βαζάκι τις 2 κ.σ. chia, πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου και αμέσως μετά το γάλα καρύδας. Κλείσε το βαζάκι με το καπάκι και κούνησέ το καλά. Έπειτα περίμενε για μισή ώρα περίπου μέχρι να “μεγαλώσουν” οι σπόροι και να δώσουν μια όμορφη υφή στην πουτίγκα.

Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις από πάνω μέλι, αμύγδαλα ή και φρούτα ψιλοκομμένα.

kl_chia02

H σπόροι chia είναι πλούσιοι σε Ωμέγα-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεϊνη και ωμέγα-6 λιπαρά. Για να μιλήσω πιο πρακτικά οι σπόροι chia έχουν 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, 3 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκια και 6 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.

Δες επίσης από πού μπορείς να πάρεις ασβέστιο αν δεν τρως γαλακτοκομικά.

Έχεις φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο για να νικήσεις την επιθυμία σου για ζάχαρη; Αν ναι, θέλουμε οπωσδήποτε τη συνταγή!

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα