Δύο ολόιδια πιάτα που έχουν 400 θερμίδες διαφορά! Να γιατί…

By

Μπορεί τα δύο πιάτα που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία να μοιάζουν ολόιδια αλλά δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους θερμιδικά. Το ένα είναι ικανό να σου προσθέσει βάρος ενώ το άλλο να σε κάνει να αδυνατίσεις.

Δες ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους.

Το αριστερό πιάτο έχει κιμά γαλοπούλας αντί για μοσχαρίσιο κιμά που έχει το δεξί πιάτο. Επιλέγοντας ένα κρέας που είναι πιο άπαχο σίγουρα θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις θερμίδες.

Το αριστερό πιάτο περιέχει ρύζι κουνουπιδιού. Βάλε αρκετά μπαχαρικά όταν φτιάχνεις ρύζι κουνουπιδιού έτσι ώστε να υπερκαλύπτεται το “άσχημο” άρωμα που έχει το κουνουπίδι.

Το αριστερό πιάτο έχει σπιτική σάλτσα ενώ το δεξί έτοιμη σάλτσα εστιατορίου. Μάθε να φτιάχνεις τις δικές σου απλές και υγιεινές σάλτσες οι οποίες μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με εκείνες των εστιατορίων.

Στο δεξί πιάτο υπάρχει ένα φλιτζάνι κανονικού ρυζιού και μεγάλη ποσότητα μοσχαρίσιου κιμά. Ο συνδυασμός αυτος σίγουρα θα σου προσθέσει αρκετές θερμίδες.

Τα λαχανικά στο κέντρο και των δύο πιάτων είναι τριμμένα λαχανάκια Βρυξελλών τα οποία έχουν πολύ καλύτερη γεύση όταν ζεσταίνονται μαζί με το φαγητό. Στο αριστερό πιάτο έχει αφαιρεθεί λίγο παραπάνω κιμάς και έχουν προστεθεί παραπάνω λαχανάκια.

Συνολικά το αριστερο πιάτο έχει 386 θερμίδες και το δεξί 768. Αυτό σημαίνει 400 θερμίδες πάνω!!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News