Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα γλυκό το αγαπάμε οι περισσότεροι. Αν κάνεις διατροφή και γενικά προσέχεις, ήρθε η ώρα να σου παρουσιάσω τη light έκδοχή του, για να μπορείς να τον απολαύσεις χωρίς τύψεις!
Τι θα βάλεις μέσα:
3/4 – 1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
4-5 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή στέβια
5-6 κ.σ. κακάο άγλυκο
μισό πακέτο (125γρ) βούτυρο light
κονιάκ
1/4 φλ. γάλα
Πώς θα το φτιάξεις:
Θρυματίζεις τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα καταβρέχεις με το γάλα και το κονιάκ. Σε ένα μπρίκι λιώνεις (σε χαμηλή φωτιά) το βούτυρο και προσθέτεις τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζεις το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά. Το πλάθεις σε σχήμα κορμού, το τυλίγεις με μια ζελατίνα και το τοποθετείς σε ένα ταψάκι. Το αφήνεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά σερβίρεις.
Σου υπόσχομαι ότι δεν έχει καμία διαφορά. Είναι το ίδιο νόστιμο με το κανονικό.