Θέλεις κάτι γρήγορο για σνακ ή και για βραδινό; Δες πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο φαλάφελ στον κόσμο!
Για 4-6 άτομα θα χρειαστείς:
2 φλ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
1 μικρό κρεμμύδι
λίγη μέντα πλυμμένη και ψιλοκομμένη
1/2 χούφτα κόλιαντρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό (προαιρετικά)
1 κομμάτι ψωμί
λίγο αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.γ. κύμινο
χυμό από δύο λεμόνια
1 φλ. λάδι για το τηγάνισμα
1 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο
1 φλ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
πιτάκια για συνοδευτικό
Ξεκίνα αφήνοντας τα ρεβύθια σου να στεγνώσουν για 2 περίπου ώρες.
Ρίξε στο μπλέντερ τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τις 2 σκελίδες σκόρδου, τη μέντα, το κόλιαντρο, το αυγό, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και το μισό χυμό λεμονιού. Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Φτιάξε με το μείγμα στο κεφτεδάκια και άφησέ τα να ξεκουραστούν μέχρι να φτιάξεις τη σως.
Ρίξε στο μπλέντερ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και την τελευταία σκελίδα σκόρδου και χτύπησέ τα για λίγο. Βάλε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
Τηγάνισε τα φαλάφελ σου στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε μεριά.
Σέρβιρε με τη σως και με ζεστά πιτάκια.