Αυτά τα λαχταριστά, αλμυρά και υγιεινά muffins δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Αξίζει να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις σαν εναλλακτική των κλασικών!
Υλικά για 12 Muffins:
2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (nutritional yeast, όχι η κλασική μαγιά)
Μια τσιμπιά αλάτι – λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
½ φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
3 κ.σ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 λιαστές ντομάτες, ταμποναρισμένες σε χαρτί κουζίνας κ ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελιές σε φετάκια, ξαλμυρισμένες
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού – λιναρόσπορου και τα χτυπάτε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύετε καλά.
Στο τέλος προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα βάζετε σε σχάρα και τα ξεφορμάρετε όταν κρυώσουν.