Τώρα που έρχονται οι γιορτές το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να πάρω 2-3 κιλά από τα γλυκά που θα φάω. Το κακό είναι πως δεν μπορείς να μην έχεις γλυκά στο σπίτι για να κερνάς τους φίλους σου ενώ από την άλλη δεν μπορείς να διαννοηθείς γιορτές χωρίς αυτά. Η λύση είναι μια: Καριόκες με σοκολάτα και στέβια!
Για να φτιάξεις γύρω στις 40-45 καριόκες θα χρειαστείς:
125 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
300 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. στέβια
250 ml νερό
85 γρ. μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1-2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
450 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
900 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Ξεκίνα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη στέβια με το νερό και βάλ’το να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρουν μια βράση πρόσθεσε τα κομμάτια κουβερτούρας, το ξύσμα και το βούτυρο. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα μπισκότα θρυμματισμένα, τους ξηρούς καρπούς και το κονιάκ. Ανακάτεψε καλά.
Πάρε τρεις λαδόκολες, χώρισε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και άπλωσέ το. Τύλιξε τη λαδόκολα σε κυλίνδρους και βάλ’τους στο ψυγείο.
Όταν παγώσουν πολύ καλά βγάλ’τους από το ψυγείο και κόψε σε φέτες το μείγμα με μαχαίρι.
Λιώσε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έμεινε και βούτηξε μέσα τις καριόκες. Άπλωσέ τις σε μια σχάρα και άσ’τις εκεί μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Γενικά θα πρέπει να τις διατηρείς στο ψυγείο.