Αυτή η φακόσουπα δεν υπάρχει! Πρέπει να τη Δοκιμάσεις!

By

Αν τρως τις φακές με το ζόρι, όπως έκανα και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό που δοκίμασα για πρώτη φορά την παρακάτω συνταγή, τότε το σίγουρο είναι πως και εσύ θα τις δεις με άλλο μάτι μετά από αυτό το post. Δοκίμασέ τις με τον τρόπο που σου προτείνω και μπορεί να γίνουν και το αγαπημένο σου φαγητό…

Για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλ.τσ. φακές
  • 4 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ.τσ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ.τσ. σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια του
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα καρότα να μαγειρευτούν. Ανακάτευε συχνά και μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια πρόσθεσε το σκόρδο, το κύμινο, το κάρι και το θυμάρι.

Μετά από λίγο πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε για μερικά λεπτά ακόμα. Πρόσθεσε τις φακές, το ζωμό λαχανικών και το νερό. Ρίξε ένα κ.γ. αλάτι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Πρόσθεσε και λίγο μαύρο πιπέρι, αύξησε τη θερμοκρασία και βράσε για περίπου 30 λεπτά με καλυμένη την κατσαρόλα με το καπάκι της.

Πάρε δυο φλ.τσ. από τη σούπα στο μπλέντερ. Χτύπα την μέχρι να γίνει εννιαία. Ρίξε τη λιωμένη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και πρόσθεσε και το σπανάκι. Μαγείρεψε για ακόμα 5 λεπτά.

kl_fakes

Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα το λεμόνι. Δοκίμασε για να δεις αν θέλει λίγο περισσότερο αλάτι ή πιπέρι. Σέρβιρε αμέσως!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News