Η Chrissy Teigen κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής και ανάμεσα στις πολλές συνταγές που μας δίνει υπάρχει και η συγκεκριμένη συνταγή: Σπαγγέτι Cacio e Pepe με ρόκα. Δες πώς θα την φτιάξεις και εσύ…
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
αλάτι
340 γρ. spaghetti
3/4 φλ. πανσέτα ή μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. (περίπου 4 σκελίδες) λιωμένο σκόρδο
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
1 και 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
3 φλ. ρόκα
Ξεκίνα βράζοντας τα μακαρόνια σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτα 1 φλ. από το νερό που έβρασες τα μακαρόνια σου και έπειτα στράγγισέ τα.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγείρεψε την πανσέτα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή για περίπου 7-9 λεπτά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και μαγείρεψε για ένα λεπτό.
Ρίξε το χυμό λεμονιού και έπειτα τα μακαρόνια σου. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, το νερό από τα μακαρόνια που είχες κρατήσει και μόλις ανακατέψεις καλά ρίξε και τη ρόκα. Μαγείρεψε για 1 λεπτό και σέρβιρε με περισσότερη παρμεζάνα, αν θέλεις.