keepup_kreas01

Ένα υψηλό σε πρωτεΐνη γεύμα (χαμηλό σε υδατάνθρακες) που θα θες να φτιάχνεις και να ξαναφτιάχνεις!

By

Θέλεις να συνδυάσεις κρέας με λαχανικά και θες το αποτέλεσμα να είναι και νόστιμο; Η παρακάτω συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό μπριζολάκια πολύ λεπτά
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε στικς
  • 1 καρότο
  • 1 φλ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κ.γ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση

  1. Ξεκίνα ρίχνοντας τα μπριζολάκια στο ξίδι καλύπτοντάς τα ολόκληρα. Άφησέ τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Στο μεταξύ κόψε τα λαχανικά σε στικάκια.
  3. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα λαχανικά, 1 κ.σ. ξίδι και σκόρδο. Σώταρέ για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Έπειτα πάρε λίγα στικς λαχανικών και βάλ’τα στο κέντρο των κομματιών μπριζόλας. Τύλιξε τα μπριζολάκια και ασφάλισέ τα με ένα οδοντογλυφίδα.
  5. Ζέστανε το γκριλ ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά η επιφάνεια και ρίξεις και λίγο πιπέρι στα μπριζολάκια, βάλ’τα στο τηγάνι ή στο γκριλ. Μαγείρεψε για 3 λεπτά, γύρνα τα προσεκτικά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά.  Σέρβιρέ τα ζεστά.

You may also like

Hot News