Θέλεις να συνδυάσεις κρέας με λαχανικά και θες το αποτέλεσμα να είναι και νόστιμο; Η παρακάτω συνταγή θα σε ενθουσιάσει.
Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό μπριζολάκια πολύ λεπτά
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε στικς
- 1 καρότο
- 1 φλ. μανιτάρια
- 1 πιπεριά
- 1 κολοκύθι
- 1 κ.γ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
- 4 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
- Ξεκίνα ρίχνοντας τα μπριζολάκια στο ξίδι καλύπτοντάς τα ολόκληρα. Άφησέ τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ κόψε τα λαχανικά σε στικάκια.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα λαχανικά, 1 κ.σ. ξίδι και σκόρδο. Σώταρέ για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα πάρε λίγα στικς λαχανικών και βάλ’τα στο κέντρο των κομματιών μπριζόλας. Τύλιξε τα μπριζολάκια και ασφάλισέ τα με ένα οδοντογλυφίδα.
- Ζέστανε το γκριλ ή ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά η επιφάνεια και ρίξεις και λίγο πιπέρι στα μπριζολάκια, βάλ’τα στο τηγάνι ή στο γκριλ. Μαγείρεψε για 3 λεπτά, γύρνα τα προσεκτικά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Σέρβιρέ τα ζεστά.