Σήμερα είναι από τις μέρες που δεν είχα καμία διάθεση να μαγειρέψω – αλλά κάτι πρέπει να φάω. Αποφάσισα να φτιάξω κάτι εύκολο, γρήγορο και υγιεινό που να είναι συνάμα και νόστιμο. Η συγκεκριμένη τονοσαλάτα τα συνδυάζει όλα αυτά και έτσι αποτέλεσε το μεσημεριανό μου. Αν την δοκιμάσεις είμαι σίγουρη ότι θα “βρει “μία θέση στο εβδομαδιαίο σου μενού.
Τι θα βάλεις μέσα
• 1 κούπα ρύζι βρασμένο
• 2-3 αυγά βρασμένα καλά
• 6-7 μέτριες πίκλες
• 1 μικρή κονσέρβα τόνο
• 3-4 κ.σ. μαγιονέζα
• μισό κρεμμύδι
• αλάτι
• πιπέρι
Πως θα τη φτιάξεις
• Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.
• Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
• Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές.
• Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε.
• Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!