Κάθε φορά που κρυώνω ή αισθάνομαι τον λαιμό μου να με καίει το σκέφτομαι αρκετά πριν πάω στο φαρμακείο να πάρω καραμέλες. Γενικότερα δεν μου αρέσει να πηγαίνω στο φαρμακείο για τίποτα και επομένως μόλις ανακάλυψα αυτή τη συνταγή για σπιτικές καραμέλες για το λαιμό, ενθουσιάστηκα.
Για να τις φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη
- 1/2 φλ.τσ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- λίγη άχνη για το πασπάλισμα (αν θέλεις)
Ξεκίνα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό. Ρίξε επίσης το χυμό λεμονιού, το μέλι (που μαλακώνει τον λαιμό), το τζίντζερ (που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα) και το τριμμέο γαρίφαλο (που βοηθάει να μειωθούν οι εκκρίσεις του φλέγματος).
Βράσε τα παραπάνω υλικά σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στρώσε ένα κομμάτι λαδόκολας σε ένα ταψί, πάρε με ένα κουταλάκι λίγη καραμέλα και σχημάτισε τις καραμέλες.
Άφησέ τις να σταθεροποιηθούν για 20-30 λεπτά και έπειτα πασπάλισέ τις με άχνη. Ο λόγος που βάζεις άχνη είναι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Οι καραμέλες σου είναι πανέτοιμες!