Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει αλλά η σπιτική μαγιονέζα, τουλάχιστον, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του εμπορίου. Μάθε να τη φτιάχνεις μόνη σου για να ξέρεις τι ακριβώς τρως.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρόκους αυγού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
- 200 ml ελαιόλαδο ή ρυζέλαιο (το οποίο μπορείς να βρεις σε ειδικά καταστήματα)
Εκτέλεση
Ξεκίνα λιώνοντας το σκόρδο. Πρόσθεσε όλα τα υλικά στο μπλέντερ-εκτός από το λάδι-και χτύπησέ τα καλά. Έπειτα άρχισε να προσθέτεις σιγά-σιγά το λάδι ενώ το μπλέντερ είναι σε λειτουργία. Συνέχισε μέχρι το μείγμα σου να αρχίσει να γίνεται πηκτό. Τελείωσε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και δοκίμασε για να δεις πώς σου φαίνεται. Βάλε και άλλο αλατοπίπερο αν νομίζεις πως χρειάζεται. Την αποθηκεύεις σε ένα βαζάκι και την διατηρείς στο ψυγείο για 5 με 7 μέρες!