Μιας και μου αρέσει να τρώω ψωμί τα πρωινά πριν πάω στη δουλειά είπα να δοκιμάσω να φτιάξω αυτό το σούπερ υγιεινό ψωμί απο κουνουπίδι. Η αλήθεια είναι πως βγήκε πεντανόστιμο γι’αυτό και σου δίνω τη συνταγή.
Θα χρειαστείς:
- 1 μεγάλο κουνουπίδι (200 γρ.)
- 1/4 φλ. αμύγδαλα σε σκόνη
- 1/4 φλ. (20 γρ.) μαγιά
- 1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (σχεδόν λιωμένο)
Ξεκίνα πλένοντας και καθαρίζοντας το κουνουπίδι κόβοντάς το σε μπουκετάκια. Ρίξ’το στο μούλτι και κάν’το σαν αλεύρι. Μετέφερέ το σε ένα μεγάλο μπολ.
Πρόσθεσε το αμύγδαλο, τη μαγιά, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σπάσε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και έπειτα ρίξ’τα ένα-ένα στο μπολ με το κουνουπίδι.
Άπλωσε ένα κομάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί. Παίρνοντας κομμάτια από τη ζύμη δημιούργησε ψωμάκια σε μορφή κουλουριού. Αν θέλεις κάνε και μια τρύπα στη μέση κάθε ψωμιού. Βάλε τα ψωμάκια σου στο φούρνο και ψήσ’τα για 20-30 λεπτά.
Απόλαυσέ τα ζεστά ή διατήρησέ τα στο ψυγείο για 3-4 μέρες.