Και τι δε θα έδινα να έχω πάντα ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ ανά πάσα ώρα και στιγμή στο ψυγείο μου. Έτσι, έκανα μια μικρή έρευνα στο google και έπεσα σε αυτά τα εκπληκτικά αυγο-μάφιν.
Ρίξε μια ματιά στο ψυγείο και ψάξε για…
- 12 αυγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο λάδι για το άλειμμα
- 1 φλ.τσ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φλ.τσ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1μιση-2 φλ.τσ. τυρί τριμμένο (ό,τι έχεις)
Ξεκίνα προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σπάσε τα αυγά σε ένα πιάτο και ανακάτεψέ τα με το αλάτι.
Λάδωσε το ταψάκι για μάφιν και χώρισε το σπανάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το τυρί στα 12. Ρίξε και τα αυγά χωρίζοντάς τα στα 12 και βάλε το ταψάκι στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Τα μάφιν σου θα φουσκώσουν και θα γίνουν το τέλειο σνακ για εσάς και τα παιδιά σας.
Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή και στην κατάψυξη για ένα μήνα.