Φτιάξε την πιο light και vegetarian παέγια. Είναι απίστευτη!

By

Λατρεύω την παέγια και γενικά όλα τα ισπανικά πιάτα. Επειδή, όμως, προσπαθώ να τρώω πιο light εκδοχές φαγητών είπα να φτιάξω την πιο vegetarian και πεντανόστιμη παέγια.

Για να τη φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:

  • 1 φλ. τσ. καστανό ρύζι
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 6 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ.τσ. ντομάτες φρέσκες ή σε κονσέρβα
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1/2 κ.σ. καυτή πάπρικα
  • 1 φλ.τσ. φασόλια κομμένα στη μέση
  • 3 καρδιές αγκινάρας κομμένες
  • 1 φλ.τσ. μαγειρεμένα ρεβύθια
  • 1/4 φλ.τσ. ρεβύθια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Βάλε σε μια κατσαρόλα 3 φλ.τσ. νερό και λίγο αλάτι και άφησέ το να βράσει. Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι το ρύζι αρχίσει να μαλακώνει. Στράγγισέ το και άφησέ το στην άκρη.

Βάλε σε ένα μικρό μπολάκι 3 κ.σ. ζεστό νερό και το σαφράν, ανακάτεψέ τα και βάλ’τα στην άκρη.

Βάλε το ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και βάλ’το στη φωτιά. Άφησέ το να ζεσταίνεται σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ ζέστανε το ελαιόλαδο και σώταρε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το σκόρδο και τις πιπεριές. Μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν για 7 λεπτά. Πρόσθεσε και τις ντομάτες και την πάστα, την καυτερή πάπρικα και το σαφράν με το νερό και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τα υλικά σου να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά.

Ρίξε μέσα τα φασόλια, τις αγκινάρες και τα ρεβύθια. Έπειτα πρόσθεσε και το ρύζι σου. Ρίξε και το ζωμό λαχανικών. Μαγείρεψε για 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Η παέγια σου είναι πανέτοιμη!

kl_paegia01

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News