Είτε νηστεύεις είτε όχι, αυτό το γιουβέτσι θα σου φτιάξει την ημέρα! Είναι τόσο νόστιμο και τόσο ιδιαίτερο που θα ξετρελάνει εσένα και την οικογένειά σου. Προσωπικά το έφτιαξα την περασμένη Κυριακή και δεν έμεινε ούτε γαρίδα…
Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 φλ.τσ. κριθαράκι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπερία
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. χυμό ντομάτας
- αλάτι και πιπέρι
- ό,τι μπαχαρικά θέλεις
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ρίξε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Άφησέ το για λίγο.
Πρόσθεσε το σκόρδο, το πιπέρι και τα μπαχαρικά σου και τσιγάρισε λίγο. Πρόσθεσε τις πιπεριές και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίξε το κριθαράκι στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε την ντομάτα και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί και πρόσθεσε 5 φλ.τσ. βραστό νερό.
Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό και βάλε το πυρέξ στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφού περάσει το δεκάλεπτο βγάλε το πυρέξ και πρόσθεσε τις γαρίδες. Ψήσε για 10 λεπτά ακόμα.
Το γιουβέτσι σου είνα πανέτοιμο.