Φτιάξε μόνη σου το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο κέικ!

By

Δεν ξέρεις τι χαρά έχω που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που θα γυρίσω στο σπίτι μου, στα πάτρια εδάφη και θα βοηθήσω τη μητέρα μου να φτιάξουμε τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Από τα πιο αγαπημένα μου είναι τα χριστουγεννιάτικα κέικ.

Μπορεί να είναι δύσκολα στο να γίνουν στο σπίτι ωραία, εγώ όμως σου έχω την τέλεια συνταγή ακόμη κι αν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από ζαχαροπλαστική. Μου την είχε δώσει η κολλητή μου πριν φύγει για Αμερική και την κάνω τα τελευταία 4 χρόνια. Το αποτέλεσμα, ειδικά αν έχεις καλεσμένους στο σπίτι, θα φανεί από τις γκριμάτσες των προσώπων τους, που θα θέλουν κι άλλο κομμάτι και δεν θα έχει μείνει!

keik3

Θα χρειαστείς:

2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ολόκληρη (δεν την κόβουμε)

2 ποτήρια καρύδια (κομμένα στα δύο)

2 ποτήρια διάφορα γλυκά (κομμένα λίγο μεγάλα)

1/2 ποτήρι σταφίδα ξανθή

6 κερασάκια γλασέ

3/4 ποτηριού ζάχαρη μάυρη

1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει

3 κουταλάκια Baking

4 μεγάλα αυγά

1 ποτήρι κονιάκ

1 ποτήρι ηλιανθέλαιο

κανέλα, γαρύφαλλα αλεσμένα

keikxristoy

Τα γλυκά και την ξανθή σταφίδα τα βάζω να φουσκώσουν σε μπράντυ για ολόκληρο το βράδυ.

Σε ένα μπώλ βάζω όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα γλυκά, τα κερασάκια, το αλευρι, το Baking, την κανέλα και τα γαρύφαλα και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.

Σε άλλο μπώλ κτυπώ τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτω τα αυγά. Βάζω και το κονιάκ.

Ενώνω τα δύο μπώλ σε ένα και ανακατεύω καλά με το κουτάλι.

Βάζω το μίγμα σε στρογγυλό ταψί Νο. 26 αφού πρώτα το ντύσω με χαρτί ψησίματος.

Το ψήνω σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Αφού κρυώσει το βγάζω απο το ταψί.

Το βάζω σε πιατέλα και την επομένη μέρα το ποτίζω με 2 φλυντζανάκια του καφέ λικέρ (εγώ βάζω λικέρ με γεύση καφέ και γίνεται τέλειο!!!)

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News