Γλυκοπατάτες με σπανάκι για το τέλειο πρωινό (με 3 μόνο υλικά)!

By

Έκατσα και το φιλοσόφησα το πράγμα. Δεν χρειάζεται να βάζεις την Άρτα και τα Γιάννενα σε ένα πιάτο για να είναι νόστιμο και εντυπωσιακό. Έτσι, τον τελευταίο καιρό έχω λατρέψει τις συνταγές των 3-5 υλικών που μπορούν να ετοιμαστούν στο λεπτό.

Αυτή τη φορά θα σου πω πως να φτιάξεις ένα τέλειο δυναμωτικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό με τρία υλικά.

Θα χρειαστείς:

  • 2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλη σακούλα φρέσκο σπανάκι ή μια σακούλα κατεψυγμένο
  • αυγά
  • (εννοείται αλάτι και πιπέρι και λίγο ταμπάσκο αν θέλεις να κάνεις καυτερό το πιάτο σου)

Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Άπλωσε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολας.

Βάλε στη λαδόκολα τα κυβάκια γλυκοπατάτας και ρίξ’τους λίγο λάδι.

Ψήσ’τα μέχρι να μαλακώσουν για 25-30 λεπτά.

Όσο ψήνονται οι πατάτες βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα το σπανάκι. Μαγείρεψέ το μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα άλλο τηγάνι τηγάνισε τα αυγά σου (1-2 ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάτε). 

Διάβασε επίσης: Κι όμως, μπορείς να τρως αυγό κάθε μέρα! Η απενοχοποίηση αυτού του τόσο μικρού (στο μάτι) θησαυρού.

Βάλε σε ένα πιάτο μερικές γλυκοπατάτες, ρίξ’τους αλατοπίπερο και λίγο ταμπάσκο αν θέλεις, βάλε και λίγο σπανάκι και άπλωσε από πάνω 1-2 αυγά μάτια. Φάε το πρωινό σου αμέσως. Θα ενθουσιαστείς!!

kl_spanaki

Έξτρα tip: Μπορείς να φτιάξεις το πρωινό σου από το προηγούμενο βράδυ (εκτός από τα αυγά) και να το ζεστάνεις το πρωί λίγο πριν το φας.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι “υγιεινές” τροφές που πρέπει να εξαφανίσεις από τα ντουλάπια σου… ΧΘΕΣ!

Εννοείται πως οι σοκολάτες, τα γαριδάκια και οι σοκοφρέτες δεν έχουν θέση στην κουζίνα σου αλλά δεν είμαι εδώ...
Διαβάστε Περισσότερα