Σου έχω δείξει αρκετές συνταγές για homemade παγωτό αλλά καμιά για γρανίτα και ειδικά με βασικό συστατικό το αγαπημένο σου τσάι!
Ανοίγοντας τα ντουλάπια της κουζίνας θα βρεις σίγουρα τα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα ροφήματα στην ίδια ακριβώς θέση, όπως και εγώ. Σκεφτόμουν ότι εκτός από κρύο τσάι που είναι πάντα μια καλή ιδέα, ποια άλλη χρήση τους μια διαφεύγει… Και τη βρήκα!
Γρανίτα, με την κλασική της μορφή αλλά και την εναλλακτική, απλή, εύκολη και τόσο δροσιστική! Δύο τρόποι παρασκευής ενός άκρως καλοκαιρινού επιδόρπιου που θα σου χαρίσει τα ευεργετικά οφέλη του οργανικού τσαγιού και όλη την γεύση χωρίς θερμίδες! Το μυστικό μου στη δεύτερη συνταγή που θα συναντήσεις είναι ότι ανάλογα την γεύση που θα επιλέξεις μπορείς να βάλεις φέτες από φρούτα, βότανα και εσπεριδοειδή. Ακόμη και αν δεν το έχεις ξανακάνει θα σου φανεί Piece of Cake.
Συνταγή 1η
Τι θα χρειαστείς
450γρ φρέσκα φρούτα της επιλογής σου
2 κουταλιές Μέλι ή 50γρ καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 – 3 κουτ. γλυκού τσάι Αnassa της επιλογής σου
Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 – 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη ή το μέλι. Βράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ ή στις ειδικές φόρμες με τα ξυλάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με φρούτο της επιλογής μας!
Εxtra Tips
- Μπορούμε να διαιρέσουμε ή να πολλαπλασιάσουμε τη δόση ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να προσφέρουμε.
- Αν θέλουμε η γρανίτα μας να βγει πιο υγρή, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αμέσως μόλις τη βγάλουμε από την κατάψυξη.
- Ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στη γρανίτα, επιλέγουμε και το αντίστοιχο τσάι. Όσο πιο έντονη η μυρωδιά του τσαγιού, τόσο πιο πολύ θα “ακούγεται” στη γρανίτα.
- Αν δεν έχουμε φύλλα τσαγιού, μπορούμε να εκχυλίσουμε στο νερό φακελάκια, ωστόσο δεν θα επιτύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.
- Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Βάζουμε το μείγμα για τη γρανίτα σε μεγάλες παγοκύστες. Όταν παγώσει, σερβίρουμε σε μπολ 4 – 5 παγάκια ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Η γρανίτα διατηρείται στην κατάψυξη, χωρίς να χάσει το άρωμά της, τουλάχιστον 3 – 4 μέρες.
Συνταγή 2η
Τι θα χρειαστείς
Κρύο τσάι Anassa Lemon Verbena
Ξυλάκια και φόρμες για παγωτό
Πώς θα το φτιάξεις
Ετοιμάζεις το κρύο τσάι και προσθέτεις αν θέλεις λίγα φύλλα μέντα. Τοποθετείς το μείγμα στις ειδικές θήκες και τις βάζεις στο ψυγείο!