Η αλήθεια είναι πως τρελαίνομαι για πίτσα και κάθε εβδομάδα σίγουρα θα δοκιμάσω μια καινούργια συνταγή για εμένα και τους αγαπημένους μου. Αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω μια απλή και ελαφριά ελληνική συνταγή που ξετρέλανε τους πάντες (ακόμα και τους πιο δύσπιστους). Δες πώς θα της φτιάξεις και εσύ…
Για τη ζύμη θα χρειαστείς…
- 2 και 1/4 κ.γ. προζύμι
- 1 και 1/3 φλ.τσ. ζεστό νερό
- 3 και 3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Για από πάνω θα χρειαστείς…
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ.τσ σάλτσα ντομάτας
- 70 γρ. φέτα
- λίγο ξίδι μπαλσάμικο
- φρέσκο βασιλικό
Ξεκίνα φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το προζύμι με το νερό και άφησε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά. Πρόσθεσε αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι και ανακάτεψε για 8 λεπτά. Σκέπασε τη ζύμη σου με μια πετσέτα και άφησέ την για 2 περίπου ώρες.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε τις κόκκινες πιπεριές και τις φέτες μελιτζάνας σε λαδόκολα μέσα στο φούρνο, πασπάλισε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήσε για 15-20 λεπτά. Βγάλ’τα από το φούρνο και αύξησε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Μετέφερε τη ζύμη σε αλευρομένη επιφάνεια και άνοιξέ την με τον πλάστη. Βάλε την ανοιχτή πλέον ζύμη σε ένα ταψί της επιλογής σου.
Ρίξε πάνω της σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και πασπάλισε με τριμμένο τυρί φέτα. Ρίξε και λίγο ξίδι μπαλσάμικο και ψήσε για 15-20 λεπτά. Κόψε την πίτσα σου και πασπάλισε με φρέσκο βασιλικό. Σέρβιρε.
Περιττό να σου πω πως είχα και μικρό παιδί στο σπίτι (τον ανηψιό μου) και έφαγε με μεγάλη ευχαρίστηση τις μελιτζάνες τις πίτσας που υπό άλλες συνθήκες δεν έβαζε στο στόμα του.