Όταν η κινόα συνδυάζεται με τσίλι το αποτέλεσμα είναι… καυτό!

By

Αυτό το γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, είναι ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες (εγώ το τρώω χειμώνα-καλοκαίρι γιατί λατρεύω τις σούπες) και μπορείς να το συνδυάσεις με λίγο δροσερό γιαούρτι.

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κόκκινες πιπεριές-κέρατα ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. αλάτι
1 μέτρια κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 κονσέρβα φασόλια (μπορείς φυσικά να προτιμήσεις κανονικά φασόλια τα οποία θα βράσεις μόνη σου)
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2 φλ. ζωμό λαχανικών
1/3 φλ. κινόα

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το αλάτι και άφησέ τα για 5-7 λεπτά.

Πρόσθεσε την κολοκύθα και μαγείρεψε για άλλα 5-7 λεπτά.

Ρίμε μέσα τα ντοματάκια, τα φασόλια, το κύμινο, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι και ανακάτεψε καλά.

Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανιών και την κινόα και μαγείρεψε για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει η κινόα.

Σέρβιρε και φάε την σούπα σου καυτή.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News