Ποιος είπε ότι το να τρως υγιεινά σημαίνει ότι τρως άνοστα; Δοκίμασε να μαγειρέψεις το φιλέτο κοτόπουλο όπως σε αυτή τη συνταγή! Ο ασυνήθιστος συνδυασμός των πιο απλών υλικών είναι υπέροχος! Δεν υπάρχει περίπτωση όποιος το δοκιμάσει να μη σου ζητήσει τη συνταγή.
Το στήθος κοτόπουλο δεν ήταν ποτέ από τα αγαπημένα μου. Μέχρι που ανακάλυψα αυτή τη συνταγή. Μπορεί να έχει μαρινάδα, αλλά στην ελεύθερη μου μέρα μπορώ να ξεφύγω λιγάκι. Και πάλι όπως θα δεις λόγω του ότι χρησιμοποιώ το grill – και ένα αντικολλητικό θα κάνει τη δουλειά – δεν βυθίζεται σε λάδια οπότε κρατάει όλους τους χυμούς του!
Θα χρειαστείς
- 1/4 φλιτζάνι ξίδι
- 3 κουταλιές της σούπας παρασκευασμένη χοντροκομμένη μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Χυμό από 1 lime
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι αλεσμένο
- μαύρο πιπέρι για γεύση
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 6 φιλέτα άπαχο στήθος κοτόπουλο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το χυμό lime, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τέλος βάλε το κοτόπουλο στο μείγμα. Κάλυψε το μπολ και άφησέ το να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα προθέρμανε το grill σε υψηλή θερμοκρασία και ρίξε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψεις με ένα φιλμ την επιφάνεια. Τοποθέτησε το κοτόπουλο και μαγείρεψε 6 με 8 λεπτά την κάθε πλευρά.
Πώς να το σερβίρεις
Συνόδευσέ το με καστανό ρύζι ή αβοκάντο και μαύρα φασόλια ή κόψτο σε φέτες και πρόσθεσέ το στη σαλάτα!
Δες ΕΔΩ πως θα κάνεις το καστανό σου ρύζι να έχει απίστευτη γεύση