Μια διαφορετική σαλάτα από τις άλλες!

By

Διανύω φάση πειραματισμού στον τομέα της διατροφής και έχω μπει στη διαδικασία να κάνω το φτιάξιμο της σαλάτας (που μέχρι τώρα μου έπαιρνε 100 ώρες) μια ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική εμπειρία.

Για να πω την πάσα αλήθεια αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μάθω να φτιάχνω ενδιαφέρουσες και νόστιμες σαλάτες που θα θέλω σαν τρελή να δοκιμάσω και να φάω. Η παρακάτω σαλάτα είναι μια από αυτές.

Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς:

6 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. ρεβύθια βρασμένα και στεγνωμένα
1 και 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 και 1/2 κ.γ. κάρι

για τη βινεγκρέτ θα χρειαστείς:

15 μέτριες σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. νερό
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. worcestershire sauce (θα τη βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
1/8 κ.γ. ταμπάσκο
αλάτι και πιπέρι

kl_salata

Για να φτιάξεις τη σαλάτα προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τα ρεβύθια με το ελαιόλαδο και το κάρι. Άπλωσέ τα σε μια λαδόκολλα μέσα στο φούρνο και ψήσ’τα για 22-25 λεπτά. Ρίξ’τα και πάλι στο μπολ μαζί με το σπανάκι.

Για να φτιάξεις το dressing της σαλάτας βάλε μαζί με τα ρεβύθια στο φούρνο τα σκόρδα για 30 λεπτά.

Μόλις τα βγάλεις χτύπησέ τα στο μπλέντερ και ρίξε μέσα σε αυτό και το νερό, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το μέλι, την worcestershire sauce και το ταμπάσκο. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και ανακάτεψε καλά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε το dressing σου στη σαλάτα.

Σέρβιρε και καλή σου όρεξη!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News