Δεν χορταίνω να τρώω σούπες τώρα που είναι φθινόπωρο. Τις αγαπώ τόσο πολύ που θέλω να φτιάξω και να δοκιμάσω κάθε συνταγή σούπας που υπάρχει. Γι’αυτό και αυτή τη φορά δοκίμασα την παρακάτω…
Για να την φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς…
1 κ.γ. ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
λίγο τζίντζερ (αν δεν έχεις φρέσκο να το τρίψεις μπορείς να βάλεις τριμμένο)
2 και 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
1 ξύλο κανέλας
2 φλ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
1/2 πακέτο noodles ή ό,τι ζυμαρικό θέλεις (μπορείς να βάλεις και ρύζι)
1 κ.σ. σόγια σως
βασιλικό
Ξεκίνα ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.
Πρόσθεσε 1 και 1/2 φλ. νερό, το ζωμό και την κανέλα και άφησε το μείγμα σου να πάρει μια βράση.
Χαμήλωσε τη φωτά και άφησε να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τη σόγια σως. Συνέχισε το μαγείρεμα.
Μόλις το φαγητό σου είναι έτοιμο ρίξε μέσα τα noodles. Άφησέ τα για 2-3 λεπτά (όσο γράφει στη συσκευασία) και σέρβιρε.
Αν αποφασίσεις να το φτιάξεις με ρύζι θα πρέπει να το βράσεις χωριστά και να το ρίξεις στο τέλος μέσα στο ζωμό.
Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό ενώ αν θέλεις μπορείς να πασπαλίσεις και με λίγο κίτρινο τυρί.