Αυτή η σαλάτα είναι σούπερ νόστιμη. Την πρωτοέφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και από τότε δεν χορταίνω να την τρώω. Λίγο οι ζεστές γλυκοπατάτες, λίγο το δροσερό σπανάκι, λίγο τα γλυκό cranberries… γίνεται ένα πάρτι στον ουρανίσκο μου. Δες πώς θα την φτιάξεις και εσύ ξοδεύοντας ουσιαστικά μόλις 3 ευρώ για όλα τα υλικά.
Συστατικά
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι
- ¼ φλ. dressing*
- ¼ φλ. ηλιόσπορο
- ¼ φλ. αποξηραμένα cranberries
για το dressing:
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. ξίδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 ή 3 σταγόνες καυτερή σως της επιλογής σας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση…
Ξεκίνα από το dressing… ανακάτεψε σε ένα μπολ το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το λεμόνι, το μέλι, την καυτερή σως, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε σιγά-σιγά το λάδι ανακατεύοντας καλά. Εναλλακτικά μπορείς να χτυπήσεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Άφησε το dressing στην άκρη.
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ξεφλούδισε τη γλυκοπατάτα και κόψ’την σε ροδέλες ή σε κυβάκια. Ψήσε στο φούρνο αφού την έχεις πασπαλίσει με ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ψιλόκοψε το σπανάκι. Βάλ’το σε ένα μπολ και ρίξε λίγο από το dressing. Κάν’του καλό μασάζ για να μαλακώσει αρκετά.
Μόλις γίνουν και οι γλυκοπατάτες ρίξ’τις στο μπολ και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τον ηλιόσπορο και τα cranberries από πάνω. Σέρβιρε αμέσως.