Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις στη ζωή σου το γάλα αμυγδάλου; Φτιάξ’το μόνη σου!

By

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά για το γάλα αγελάδας και για το πόσο κακό μπορεί να κάνει τελικά στην υγεία μας μιας και οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε σχεδιασμένοι να το χωνεύουμε. Ήξερες πως 7 στους 10 ανθρώπους δεν έχουν το ένζυμο που χρειάζεται για να χωνεύουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα; Πολλοί είναι μάλιστα οι παιδίατροι που λένε στους γονείς να μην το δίνουν στα παιδιά τους. Εναλλακτική υπάρχει και είναι το γάλα αμυγδάλου.

Η δική μου λογική είναι η εξής: Εφόσον μας δίνει το ασβέστιο που χρειαζόμαστε και είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και μέταλλα (σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο), περιέχει και Ω-3 λπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, γιατί να μην το βάλω στην καθημερινότητά μου; Αξίζει να θυμάσαι πως κάνει επίσης πολύ καλό στα μαλλιά, τα νύχια και την επιδερμίδα σου ενώ λόγω του ότι δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη και αλάτι, μειώνει την χοληστερίνη.

Ο καλύτερος τρόπος για να είμαι σίγουρη ότι πίνω όντως γάλα αμυγδάλου και όχι κάτι άλλο με ελάχιστες προσθήκες αμυγδάλου (όπως έχω διαβάσει ότι συμβαίνει με τα γάλατα του εμπορίου) είναι να το φτιάχνω μόνη μου. Δες τη συνταγή που χρησιμοποιώ και σου προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για να φτιάξεις ένα μπουκάλι γάλα θα χρειαστείς

1 φλ.τσ. ζεματισμένα αμύγδαλα (θέλουμε να βγάλουμε την εξωτερική τους φλούδα)

3 φλ.τσ. νερό

2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)

Για να μαλακώσεις τα αμύγδαλά σου καλό είναι να τα αφήσεις αποβραδίς σε ένα μπολ με νερό. Αφού μουλιάσουν για τουλάχιστον 6 ώρες, μετέφερέ τα στο μπλέντερ μαζί με 3 φλ.τσ. φρέσκο νερό. Χτύπησέ τα για 1-2 λεπτά. 

kl_gala01

Έπειτα πάρε μια λεπτή πετσέτα και τοποθέτησέ τα πάνω της. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να τα στραγγίσεις σε ένα μπολ έτσι ώστε να βγει το γάλα καθαρό. Δέσε την πετσέτα και πίεσέ την πάνω από το μπολ.

Αν θέλεις να προσθέσεις και την κανέλα, μετέφερε το γάλα σου στο μπλέντερ, πρόσθεσέ την και χτύπησε καλά για λίγο ακόμα.

Φύλαξέ στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο μπουκάλι όπου μπορείς να το διατηρήσεις για 1 εβδομάδα.

  • Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης ιδανικό για όσους είναι χορτοφάγοι ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις γλυκά και milkshake.
  • Τα 100 γρ. γάλακτος αμυγδάλου περιέχουν 12 θερμίδες, 0,97 γρ. λιπαρά και 156 mg ασβέστιο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News