Να γιατί πρέπει να το ρίξεις στα πικάντικα (φαγητά)!

By

Τελικά είναι μαγικές αυτές οι μικρές τσίλι πιπερίτσες που έχω σε γλαστράκι στη βεράντα μου. Έρευνες έχουν δείξει πως τα καυτερά φαγητά μπορεί να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερα χρόνια. Για δες και τα υπόλοιπα θετικά που μπορούν να κάνουν για σένα και πάρε τις αποφάσεις σου.

Ρίχνουν την πίεση του αίματος

Οι βιταμίνες A και C που περιέχονται στις πιπεριές βοηθούν στο δυνάμωμα των μυών της καρδιάς και στη μείωση της πίεσης του αίματος. Η καψαϊκίνη, από την άλλη, που περιέχουν αυξάνει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Επίσης, όπως έχει ανακαλυφτεί οι πιπεριές τσίλι μειώνουν την κακή χοληστερόλη.

kl_pikantiko02
Μειώνουν το άγχος

Τα πικάντικα φαγητά αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης που είναι υπεύθυνη για τη διάθεσή σου. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φας κάτι γλυκό για να σου φτιάξει η διάθεση, προτίμησε κάτι πικάντικο.

Δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό

Η καψαϊκίνη βοηθάει το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες περίπου 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή της. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως βάζοντας λίγο καυτερό πιπέρι σε βαρετά φαγητά, όπως είναι τα όσπρια ή οι σούπες, μπορείς να τα κάνεις πολύ ενδιαφέροντα.

kl_pikantiko01

Θεραπεύουν τους πονοκεφάλους

Η καψαϊκίνη χρησιμοποιούνταν πολλά χρόνια ως παυσίπονο. Όταν συνδυάζεται με την καφεϊνη (δοκίμασε να ρίξεις λίγο πιπέρι καγιέν στον καφέ σου) μπορεί να θεραπεύσει τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους.

Βελτιώνουν την πέψη

Μπορεί να λέγεται πως τα καυτερά φαγητά δυσκολεύουν την πέψη, αλλά σύμφωνα με το περιοδικό New England of Medicine, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η καψαϊκίνη λέγεται πως βοηθάει την πέψη.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News