Ομελέτα σε πήλινο: Το τέλειο βραδινό για τις ημέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα!

By

Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια αλλά και χορτάτη. Δες πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη ομελέτα σε πήλινο όχι μόνο για το πρωί αλλά και για το βράδυ που γυρίζεις κουρασμένη από τη δουλειά και δεν ξέρεις τι να φας!

Για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 230 γρ. μανιτάρια (διαφόρων ειδών)
  • 2 κ.σ.θυμάρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρέ τα για 3 λεπτά. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίξε και το θυμάρι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Χώρισε το μείγμα των μανιταριών και των αυγών σε 4 πύλινα μπολ (αν δεν έχεις μπορείς να τα χωρίσεις μετά το ψήσιμο). Πασπάλισε από πάνω με το τριμμένο τυρί.

Βάλε τα μπολάκια στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Απόλαυσε το φαγητό σου ζεστό.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News

post-image
Beauty Περιποίηση

Summer checklist: Τα αντηλιακά που χρειάζεσαι για προστασία κάτω από τον ήλιο και λαμπερό μαύρισμα

Η απολαυστική διαδικασία της προετοιμασίας για τις διακοπές έρχεται πάντα με ένα checklist στο οποίο τα αντηλιακά που θα...
Διαβάστε Περισσότερα