Παστέλι: Το γλυκό που απογειώνει τον μεταβολισμό σου

By

Το παστέλι, παραδοσιακό γλυκό της χώρας μας, είναι η καλύτερη επιλογή γλυκού για εκείνες τις δύσκολες ημέρες του μήνα που αναζητάς μανιωδώς κάτι γλυκό να φας. Ο λόγος που κάνει το παστέλι να ξεχωρίζει σε σχέση με όλα τα άλλα γλυκά είναι τα 2 βασικά συστατικά που περιέχει, το μέλι και το σουσάμι που το κάνουν εξαιρετική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Το παστέλι είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά, πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, κυρίως Ε που περιποιείται τα μαλλιά και το δέρμα. Το παστέλι δεν περιέχει νάτριο, αντιθέτως με τα περισσότερα γλυκά σνακ (του εμπορίου), ενώ τα πλούσια αντιοξειδωτικά του συστατικά καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Και αν φοβάσαι για τη διατροφή σου, μάθε ότι ένα μέτριο κομμάτι παστελιού, περίπου 50 γραμμαρίων, μπορεί να περιέχει 300 θερμίδες μεν, αλλά θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου, θα σου χαρίσει ενέργεια και θα ικανοποιήσει με τον πιο υγιεινό τρόπο τις «γλυκές» σου λιγούρες.

Ευχαριστούμε πολύ το homefitness.gr.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News