Πατατοσαλάτα με αβοκάντο: Η πιο χορταστική θρεπτική σαλάτα!

By

Η σαλάτα μπορεί να γίνει απολαυστικό πιάτο, αν φτιαχτεί με τον σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά.

Λόγω της πατάτας είναι χορταστικότατη και μπορείς να τη φας ως κυρίως. Και φυσικά το υλικό που κλέβει την παράσταση είναι το λατρεμένο αβοκάντο! Μην παραλείψεις τα μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση με τα αρώματά τους! Αν δεν έχεις μέντα και δυόσμο, βάλε μαϊντανό.

Υλικά για 4-5 άτομα

  • 4 πατάτες, καθαρισμένες (650γρ)
  • 3 ντομάτες (450γρ.), σε κυβάκια (κρατάμε τα σπόρια)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1 αβοκάντο χωρισμένο στη μέση (80+80 γρ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. σιρόπη αγαύης
  • 3 κ.σ. φύλλα μέντας κ δυόσμου
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Bράζω τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζω το μισό αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (κρατάω τα σπόρια), το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρόκα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη. Στο μπλέντερ χτυπάω το υπόλοιπο αβοκάντο, τα σπόρια από τις ντομάτες, τα φύλλα μέντας-δυόσμου, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, την αγαύη, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι κ πιπέρι. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τις πατάτες (κομμένες) με τη σως και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά αλλά να μην λιώσουν. Μεταφέρω σε πιατέλα κ πασπαλίζω με σουσάμι. Καλή σας απόλαυση!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News