Όταν ακούς τη λέξη “σοκολάτα” σου έρχεται στο μυαλό η κλασική σοκολάτα γάλακτος ή αμυγδάλου με τις πολλές θερμίδες και την πολλή ζάχαρη. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω μια σοκολάτα διαφορετική από τις άλλες… χωρίς ίχνος ζάχαρης και ελάχιστες θερμίδες.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:
- 1/2 φλ.τσ. κακάο
- 1/2 φλ.τσ. λάδι καρύδας
- 1/3 φλ.τσ. μέλι
- 4 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου
- λίγη κανέλα
- λίγο αλάτι
Ξεκίνησα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κακάο, το λάδι καρύδας, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι.
Σε δύο μπολάκια για τάρτα έριξα τη μισή ποσότητα του μείγματος. Έβαλα τα μπολάκια στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
Αφού τα έβγαλα από την κατάψυξη έβαλα στο κάθε μπολάκι από 2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου.
Έριξα από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα κακάο.
Έβαλα τα μπολάκια στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
Όπως βλέπεις το ένα μπολάκι σχεδόν άδειασε… (ουπς!)
Η συγκεκριμένη σοκολάτα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ και ταιριάζει καταπληκτικά με ζεστό τσάι το χειμώνα. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για να σου φύγει η όρεξη για γλυκό και να μην έχεις και ίχνος ενοχής.
Καλή όρεξη!