Πεντανόστιμο: Σπιτικό ψωμί με 4 υλικά!

By

Το ψωμί γενικά δεν το τρώω, παρόλο που ξέρω ότι είναι καλό στον οργανισμό. Χθες όμως ξύπνησα με μία όρεξη και ήθελα να το φάω με μαρμελάδα σπιτική που μου έφερε η μαμά του κολλητού μου. Έβαλα ότι πρόχειρο είχα και πήγα κατευθείαν στο φούρνο της γειτονιάς μου που κάνει υπέροχα πράγματα. Η μυρωδιά του ψωμιού, ομολογουμένως, δεν συγκρίνεται με καμία. Και σου το λέει αυτό μία γυναίκα που δεν το έχει εντάξει ποτέ στη διατροφή της! Να μην σου τα πολυλογώ, το ψωμί που ήθελα να φάω πώς και πώς είχε τελειώσει. Γύρισα στο σπίτι μου στενοχωρημένη και αντί για μαρμελάδα με ψωμί, έφαγα μπάρες δημητριακών. Άραγε πόσα υλικά χρειάζονται για να φτιάξεις σπιτικό ψωμί; Την παρακάτω συνταγή που θα σου παρουσιάσω μου την έδωσε η μητέρα του κολλητού μου που μου έδωσε και τη μαρμελάδα. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Θα χρειαστείς

2 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ γιαούρτι αραιωμένο με 100 γρ νερό

psomi2
Ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ και κάνε στη μέση μία λακουβίτσα. Ρίξε εκεί το αραιωμένο γιαούρτι και ανακάτεψε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Ζύμωσε για λίγα λεπτά και χώρισε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάσε δύο στρογγυλά καρβελάκια και κάνε στο πάνω μέρος τρεις χαρακιές.

Βάλε σε ένα ταψί λίγη λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

Καλή σου όρεξη!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News